Меню

Як працювати з емалевою фарбою

Акутальні новини про лакофарбові матеріали

Як працювати з емалевою фарбою

Новина опублікована: 07.06.2021

Як працювати з емалевою фарбою
Емалева фарба - загальний термін, що застосовується до фарб, які сохнуть до твердої, міцної обробки. Вони є прекрасним вибором для фарбування деталей, які будуть використовуватися на відкритому повітрі або в місцях, які, ймовірно, можуть бути сильно зношені, наприклад, меблі для внутрішнього дворика, оздоблення будинку та сходи. Робота з емалевою фарбою - це питання знання того, коли це найкраще підходить для вашого проекту, та вивчення, де і як її застосовувати.

Вибір правильних матеріалів для роботи

115.jpg

1  Вирішіть, чи підходить емалева фарба для вашого проекту

Емалеві фарби найкраще підходять для використання в місцях на відкритому повітрі, що піддаються сильній погоді та коливанням температури. Вони також корисні всередині будинку в районах, які зазнають сильного загального зносу. Завдяки своєму щільному, блискучому покриттю, поверхні, пофарбовані емалевими фарбами, легко миються і стійкі до фарбування та пошкодження.

•  Якщо проект, над яким ви працюєте, вимагає, щоб якийсь твір витримав багато зловживань, емалеві фарби, мабуть, підходять саме вам. 

•  Емалеві фарби також є хорошим підбором для будь-якого матеріалу, який потребує гладкого захисного покриття. Сантехніка та металеві прилади часто обробляються емалевими фарбами.

Виберіть правильний тип фарби

fsfafsfa.PNG


Традиційно емалеві фарби мають олійну основу. Вміст олії дозволяє фарбі змішуватися і гладше рухатися, а також довше прилипати до поверхонь. З недавнім збільшенням попиту на нетоксичні альтернативи фарб, емалеві фарби на водній основі стали все більш поширеними. Емальовані фарби на водній основі можуть бути простішими в роботі, оскільки вони швидше висихають і легше чистяться, тоді як емалеві фарби на масляній основі служать довше і забезпечують більш гладку та довговічну обробку. 

  Вибір використання олійної та водної фарб є переважно переважним. Фарби на водній основі чудово підійдуть для базових проектів, тоді як фарби на масляній основі, що працюють на великій відстані, витримують постійний знос та суворі зовнішні умови.

•  Існує широкий вибір емалевих фарб. Перш ніж купувати фарбу, подивіться на багато різних видів, щоб знайти той, який найкраще відповідає вашому проекту.

3  Використовуйте високоякісні щітки

i77i7i7.PNG


Для роботи з емалевими фарбами слід використовувати не будь-який тип щітки. Для найкращих результатів виберіть щітку, яка має правильний тип нитки та жорсткість для фарби, яку ви використовуєте. Наприклад, китайська щітка для волосяного волосся - це щітка з м’яким щетиною, яка допомагає легко розподіляти густі фарби на масляній основі. При роботі з емальованими фарбами на водній основі кращі щітки з синтетичних волокон, оскільки нитки не вбирають воду, що міститься у фарбі, і всмоктуються. 

  Деякі пензлі розроблені з кутовими краями щетини, які допомагають малювати більш плавні лінії. Цей тип щітки буде ідеальним для роботи з емалевою фарбою, яка вимагає рівного покриття.

  Дотримуйтесь одного виду пензля для одного виду фарби. Наприклад, хоча добре використовувати синтетичну щітку з ниткою з емалевою фарбою на масляній основі, краще вибрати нову, якщо ви вже використовували синтетичну щітку з водоемульсійною фарбою.


Нанесення емалевої фарби

изображение_2021-06-09_121102.png


Почніть з грунтовки

Грунтовки - це спеціальні лакофарбові вироби, які діють на підготовку поверхонь, що фарбуються покривним покриттям. Попередній шар грунтовки заповнить щілини в деревному зерні, покриє невідповідності в незавершених матеріалах і надасть фарбі більш рівномірної області, до якої можна прилипати. Більшість грунтовок на масляній основі, що дозволяє їм сформувати краще ущільнення проти деревини та допомагає фарбі краще утримуватися, коли ґрунтовка висохне. Рекомендується використовувати шар грунтовки перед нанесенням емалевої фарби, особливо на внутрішні поверхні, меблі, шафи та оздоблення. 

•  Шукайте ґрунтовки, дозволені для використання на типі поверхні, яку ви фарбуєте. Деякі марки емальованих фарб навіть складаються із вбудованими грунтовками, які покращують адгезію фарби.

•  Завжди використовуйте ґрунтовку під час фарбування дерева та інших нерівних природних матеріалів, стін, шаф, обшивки та будь-якої поверхні з різними розмірами та фактурою.


2  Використовуйте правильний мазок

изображение_2021-06-09_121723.png


Через свою гладку, глянсову консистенцію емалеві фарби, як правило, роблять дефекти живопису більш помітними. З цієї причини доцільно використовувати другий штрих «накидання» після нанесення щітки на верхній шар фарби. Для цього переконайтеся, що щетина кисті змочена фарбою (але не перенасиченою), і під час другого проходження нахиліть кисть так, щоб уздовж ділянки, яку ви щойно намалювали, проходили лише кінчики.

•  Використовуючи техніку відкидання, переконайтеся, що ви перетягуєте пензлик по всій довжині поверхні фарбування (з натуральним зерном, якщо ви фарбуєте дерево), щоб зберегти рівномірність товщини та орієнтації кожного штриха.

•  Подбайте про те, щоб мазки кисті були рівномірними і рівномірними, наскільки це можливо. Деякі поверхні, такі як меблі та вироби ручної роботи, буде важче фарбувати, ніж інші, через їх безліч нерівних контурів.


3  Використовуйте пульверизатор

изображение_2021-06-09_121955.png


Емалеві фарби також можна наносити за допомогою пульверизатора - портативного пристрою, який рухає фарбу через крихітні отвори на кінці сопла. Розпилювач забезпечить, щоб фарба проходила рівномірно. Використання пульверизатора може заощадити ваш час на роботах, де є багато місця для покриття, наприклад, на переробці вуличних меблів та побутової техніки.

•  Обприскувач допоможе вам швидко подбати про важкі проекти фарбування, такі як покриття внутрішнього дворика або торкання механічного обладнання.

•  Більш густі типи емалевої фарби, можливо, доведеться розріджувати, перш ніж їх можна використовувати в розпилювачі.

Нанесіть два шари

изображение_2021-06-09_122231.png


Більшість фахівців з благоустрою будинків рекомендують наносити друге покриття на проекти, для яких використовуються емалеві фарби, через необхідність захисного покриття. Дайте фарбі висохнути між шарами та накиньте верхній шар для рівного покриття. Два шари фарби перевершують один шар для безшовності, довговічності та цілісності кольору.

  Використовуйте два шари фарби на сходах, робочих приміщеннях на відкритому повітрі та на будь-якій поверхні, яка регулярно потрапляє під вплив елементів.

•  Хоча вам слід наносити перший шар якомога плавніше, не потрібно його накидати; цей процес буде призначений для зовнішнього покриття.

Сушка, чистка та зачистка

6u6u6u.PNG


1  Враховуйте час сушіння

За звичайних умов емалеві фарби потребують 8-24 годин для повного висихання через їх товщину. Фарба на водній основі може висихати на дотик за 1-2 години або менше. Температура та вологість впливають на час сушіння, тому очікується, що сушіння проектів на відкритому повітрі триватиме довше. Свіжозафарбовані поверхні слід залишати в спокої під час сушіння, щоб запобігти розмиванню та іншим недолікам контакту.

  Коли це можливо, плануйте, щоб проекти зовнішнього фарбування збігалися з теплою сухою погодою, щоб запобігти надмірній вологості, стрибкам температури або атмосферним опадам, які можуть саботувати процес сушіння.

•  Деякі лакофарбові компанії мають спеціальні швидкосохлі формули емалевих фарб, які висихають за 15-20 хвилин. 


Ретельно доторкніться до зношеної фарби

изображение_2021-06-09_122900.png


При повторному нанесенні емалевої фарби на зношені та знебарвлені ділянки використовуйте по одному тонкому шару. Ретельно промажте свіжу шерсть, щоб переконатися, що поверхня залишається однорідною. Грунтовка не потрібна для підтяжки, якщо ви не плануєте спочатку повністю видалити фарбу з певної області. 

•  Як правило, гарною ідеєю є нанесення свіжого шару на всю фарбовану ділянку, за умови, що воно не надто велике. Таким чином ви можете уникнути змін товщини або невідповідності «шву», де нанесено нове покриття.


За потреби очистіть емалеву фарбу

uyuiyuyu.PNG


Ще одна перевага гладкої обробки, створеної емалевими фарбами, полягає в тому, що вони піддаються безпроблемному чищенню. Якщо фарбована поверхня забрудниться, просто змочіть рушник сумішшю теплої води та м’якого рідкого миючого засобу і витріть усе сміття, що прилипає до зовнішньої сторони фарби. Емальовані фарби на масляній основі можуть бути складнішими в очищенні і можуть вимагати використання мінеральних спиртів або розведеного ацетону. 

  Мінеральний спирт - це м’який розчинник, який застосовується для розрідження та нанесення смуг фарб. Її можна намастити щіткою або нанести вологим рушником. Завдяки своїм розчинницьким властивостям, мінеральний спирт є високоефективним у видаленні пилу та бруду з висушеної емалевої фарби. 

Видаліть фарбу за допомогою хімічних засобів для зняття фарби

изображение_2021-06-09_123542.png


Якщо вам потрібно зняти покриття фарби, вам, швидше за все, знадобиться потужний засіб для зняття фарби. Хімічні зачистки бувають різних форм і є одним з єдиних методів, достатньо сильних для видалення щільної, затверділої фарби. Нанесіть засіб для зняття фарби на важкі шари, а не навіть на покриття, і залиште час, щоб розчинник набув чинності. Після того, як засіб для зняття хімічних речовин почне працювати, розчиняючи емалеву фарбу, видаліть залишки фарби, провівши поверхню наждачним папером середньої щільності.

•  Знімачі хімічної фарби, як правило, сильно їдкі, а деякі типи можуть виділяти токсичні пари. Слід бути обережними при використанні хімічних зачисток для самостійного видалення емалевої фарби.

•  Якщо можливо, придбайте послуги професійних спеціалістів з фарбування для зняття поверхонь, оброблених емалевими фарбами.

Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Наші переваги

  • Швидке і якісне виробництво
  • Велика команда професіоналів
  • Краща якість серед конкурентів
  • Великий досвід
Підпишіться на розсилку , щоб першим отримувати
цікаві пропозиції, новини та знижки:
11
підписано

Замовити дзвінок

Компанія продає товари від 20 кг и тільки по безготівковому розразунку.
Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим.
Дізнатися більше про файли cookie та з Політикою використання cookies. Натискаючи ОК, ви погоджуєтесь з нею.