Меню

Все про лакофарбову сировину !

Акутальні новини про лакофарбові матеріали

Все про лакофарбову сировину !

Новина опублікована: 07.06.2023

Все про лакофарбову сировину !
Виробництво фарб передбачає додавання багатьох компонентів або сировини, які надають їм певних властивостей, щоб бути корисними для різноманітних застосувань.

Оскільки фарби забезпечують збереження будівель, транспортних засобів, меблів або поверхонь, на які ви їх наносите, лише найкраща сировина для фарби може допомогти поверхням залишитися захищеними від псування.

Виробники фарб покладаються на найкращих постачальників сировини для фарб, які розповсюджують сировину для покращення процесів виробництва фарб.


Види лакофарбової сировини

Фарби та промислові покриття містять різноманітну хімічну сировину, яка разом утворює готовий продукт.

Загалом це може бути наступне: зв’язуючі речовини/смоли, добавки, пігменти, вода або розчинники та спеціальні мінерали.

Ми розуміємо фарби як захисні та декоративні покриття, які наносяться на тверді поверхні у вигляді рідини. Він містить пігмент, суспендований у сполучному.

Інша звичайна сировина для фарби включає епоксидний ефір, епоксидний затверджувач, алкідну смолу, акрилові смоли, поліамідну смолу, реактивний поліамід, акриловий поліол, оксид заліза та жирні кислоти.

Пігменти фарби широко поділяються на органічні та неорганічні. З них органічні кольорові пігменти або природні пігменти є вуглецевими сполуками, які мають справу з широким діапазоном кольорів для комерційних продуктів.

Крім того, епоксидний ефір зображує фарби як синтетичний хімічний матеріал. Він діє як інгібітор корозії металевих поверхонь. Епоксидні затверджувачі залишають тверде, стійке до розчинників покриття, яке знаходить застосування на стільницях, підлозі та палубах.

Навпаки, кілька розчинників діють як розріджувач фарби; ви можете або наносити тонкі фарби на масляній основі, або використовувати їх для очищення після використання. Рідкий розчинник, який ви додаєте до фарб, може допомогти покращити текучість, гладкість і проникнення пористої поверхні під час фарбування.

Тим не менш, складний поліефір на масляній основі, який називається алкідною смолою, діє як плівкоутворювач для деяких фарб. Крім того, для фарб існує поліамідна смола, яка переважно діє як затверджувач, враховуючи епоксидну смолу.

Алкідна смола та жирна кислота разом сприяють використанню у фарбах. Серед них алкідна смола пропонує модифікацію фактичної назви, усвідомлюючи, що вони походять від органічних кислот і спирту. Швидше, коли ви включаєте жирні кислоти, це сприяє схильності до розвитку гнучких покриттів.


Основні складові лакофарбової сировини

Фарба – це композит, який складається з тонко подрібненого пігменту, зануреного в рідину зі смолою/зв’язуючою речовиною та летючим розчинником. Пігментами зазвичай є оксид цинку, оксид титану тощо, а розчинниками зазвичай є мінеральний скипидар.

Фарби та покриття складаються з твердих і рідких компонентів, які далі класифікуються на леткі та нелеткі. У той час як летючі елементи випаровуються під впливом атмосфери, нелеткі елементи залишаються частиною плівкового покриття.

Енергонезалежний транспортний засіб отримують з нелеткої речовини і складається як з твердої, так і з рідкої частин покриття. Енергонезалежний транспортний засіб починається як рідина, яка потім твердне, щоб забезпечити адгезію до основи та, нарешті, зв’язує пігменти. Це сприяє таким властивостям фарб, як блиск, гнучкість і довговічність.

Енергонезалежна частина включає наступне:

    Фарби на основі розчинників, тобто масла або смоли з сикативами і присадками;

    Лаки, які містять смоли, целюлозу, пластифікатори та добавки;

    Фарби на водній основі, тобто полівінілацетат, стирол-бутадієн, емульсії, полімери, сополімери та добавки.


До летючої частини відносяться:

    Складні ефіри, кетони, ароматичні речовини, спирт і аліфатичні сполуки.

Ось детальний огляд основних компонентів сировини, яка використовується у фарбах.

    Пігменти

Пігменти

Основним компонентом фарби є пігмент. Як правило, пігменти повинні залишатися непрозорими, щоб мати високу покривну здатність і бути хімічно інертними, щоб підтримувати стабільність і довговічність.

Пігменти повинні бути нетоксичними або малотоксичними для мешканців і художника. Крім того, плівкоутворюючі складові слід використовувати для змочування пігментів. Різні пігменти мають різну покривну здатність для кожної одиниці ваги.

Неорганічні речовини, такі як хромовий пігмент, оксид титану (TiO2), земні пігменти, цинкові пігменти та свинцеві пігменти значною мірою сприяють створенню фарб. Тут також використовується нерозчинний органічний барвник, який називається тонером, який осідає на неорганічному носії, наприклад, гідроксиді алюмінію, глині або сульфаті барію.

Роль пігментів полягає в тому, щоб надати поверхні кольорову естетичність. Ви бачите, що тверді частинки фарби легко відбивають світлові промені, подовжуючи термін служби фарб і захищаючи метали від корозії.

    В’яжучі речовини

Зв’язувальні речовини — це масла або смоли, які зв’язують пігмент і основу. Сполучними зазвичай є смоли, олії та пластифікатори, які мають захисні властивості. Будучи одним з найважливіших компонентів фарби, основа, тобто. до нього додається тверда порошкоподібна речовина. Ця речовина утримує такі компоненти, як барвний пігмент, наповнювач тощо, на поверхні, яку ви фарбуєте. Він забезпечує міцність, водонепроникність і довговічність фарб. Він сприяє рівномірному розподілу інгредієнтів фарби по поверхні фарби.

    Розчинники

Розчинник

Розчинники — це леткі органічні сполуки, які мають властивість суспендувати, розчиняти або змінювати фізичні властивості всіх інших матеріалів у фарбі. Це може бути петролейний ефір, ксилол або толуол. Вони знижують в'язкість фарб до певного рівня, що також мінімізує витрати на формування фарб. Вони включають 70-75% рідини фарби та зрештою вилітають в атмосферу, коли рідина висихає. Такі розчинники, як спирти та етиленгліколі, знаходять застосування як співрозчинники у складах на водній основі.

    Інша сировина

Наповнювач або наповнювач пігменту є ще однією сировиною, яка знижує вартість фарби та регулює в’язкість фарби. Прикладами є тальк, глина, карбонат кальцію та гіпс.

Інша сировина для фарби включає такі осушувачі, як цинк, свинець, кобальт, цирконій, кальцій, марганець і барій. Вони прискорюють висихання фарб. Осушувачі також можуть спровокувати твердіння та окислення транспортного засобу.

Реагенти проти шкірки також виступають як інша важлива сировина для фарби. Ви додаєте їх до фарб, щоб уникнути затвердіння поверхні фарби під час їх зберігання.

Антиосідні агенти є ще однією сировиною, яка підвищує ефективність диспергування пігментів у сполучних і запобігає осіданню пігменту під час його зберігання.

Пластифікатори - це універсальні види масел або хлорованого парафіну або ефірів фталатів. Щоб збільшити еластичність плівок фарби та зменшити тенденцію до розтріскування плівок фарби, корисні пластифікатори.

Для забезпечення конкретних властивостей для конкретного нанесення фарби використовуються сировинні матеріали, такі як зволожувачі, диспергатори, антипірени, антипіноутворювачі та агенти проти спливання.

Для збільшення довговічності фарб на водній основі лакофарбові компанії використовують консерванти. Миття та очищення між кожною порцією фарби, розчинників і водно-лужних речовин можуть допомогти. Антисептики та миючі засоби допомагають мити підлогу.

Добавки сприяють покращенню характеристик фарб різними методами. Невелика частка добавок може мати такі застосування, як фунгіциди, антифризні властивості, інгібітори утворення шкірки, зволожувачі, осушувачі, підсилювачі стійкості пігменту тощо.

Інші добавки покращують такі властивості, як дисперсія пігменту, стабільність, матовість, непрозорість тощо.


Процес виготовлення фарби

Виготовлення фарби

Виробництво фарби включає в себе наступні етапи:

Крок 1: виготовлення пасти

Виробники пігментів транспортують пакети з дрібнозернистими пігментами на лакофарбові заводи. Потім пігмент попередньо змішують із використанням смоли, розчинників і добавок для формування пасти.

Крок 2: Диспергування пігменту фарби

Суміш фарбувального пастою потім направляється в піщаний млин, який є великим циліндром. Тут суміш перемішує дрібні частинки піску або кремнезему для подальшого подрібнення частинок пігменту, щоб зробити їх меншими. Потім ви диспергуєте та фільтруєте суміш, щоб видалити частинки піску.

Крок 3: Швидке перемішування

Ви також можете обробляти 90% латексної фарби на водній основі за допомогою високошвидкісного бака для дисперсії. Кругове зубчасте лезо, з’єднане з обертовим валом, змішує пігмент близько до розчинника.

Крок 4: Розрідження пасти

Незалежно від використання дисперсійної ємності або піщаного млина, пасту можна розрідити для отримання кінцевого продукту. Перемішування з використанням відповідної кількості розчинника відбувається у великих чайниках, щоб отримати бажаний тип фарби.

Крок 5: консервування фарби

Готовий лакофарбовий продукт далі перекачується в цех консервування. Щоб закачати фарбу в порожні банки, він дозволяє балончику горизонтально котитися до етикеток і далі встановлювати вертикально. Машина тримає кришки до наповнених банок, а інша машина закриває кришки тиском. Уздовж дроту, який з’єднаний з котушками, ручки формуються перед тим, як їх прикріпити до отворів, прорізаних усередині банок. Потім відбувається упаковка та укладання банок перед їх переміщенням на склад.

Читайте інші наші новини

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

Наші переваги

  • Швидке і якісне виробництво
  • Велика команда професіоналів
  • Краща якість серед конкурентів
  • Великий досвід
Підпишіться на розсилку , щоб першим отримувати
цікаві пропозиції, новини та знижки:
11
підписано

Замовити дзвінок

Компанія продає товари від 20 кг и тільки по безготівковому розразунку.
Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим.
Дізнатися більше про файли cookie та з Політикою використання cookies. Натискаючи ОК, ви погоджуєтесь з нею.